Blog

Blog

Liefde, lust en loofbomen…

Laten we met loofbomen beginnen, de liefde en de lust komen we vanzelf tegen…

De Eik en de Linde

Op een dag besluiten twee goden om op bedevaart te gaan naar een stadje op aarde. Natuurlijk vermommen ze zich voor hun uitstapje. Op het eerste zicht zien ze eruit als de “standaard” stadbewoner. Ze kuieren wat rond in de stad. Hun vrolijke stemming verandert in ontevredenheid wanneer ze ontdekken dat het stadje geen tempelplek heeft.  Maar goed, ze doen hun best om geen woede aanval te krijgen en per ongeluk de stad met lava te bedekken.

De avond valt en ze kloppen aan bij de huizen om onderdak te vragen voor de nacht. Maar ze worden weggestuurd en onvriendelijk behandeld. De goden krijgen het erg moeilijk en staan op het punt om de hele stad te vernietigen. Gelukkig zien ze net op tijd een klein lichtpuntje.

Dit licht schijnt door het raam van het huisje van de oude Philemon en zijn vrouw Baucis. Hier in deze bescheiden woning aan de rand van de stad worden ze vriendelijk onthaald. Eenmaal binnenshuis leek het hier meer op een stal, alles wat met stro bedekt. Maar door de gastvrijheid zagen de goden de armoe van de bewoners niet. In dit huisje stroomt de liefde rijkelijk.

Het oude koppeltje bezit maar één gans. En ze bieden aan om die te slachten voor een maaltijd.  De goden zijn hierdoor erg ontroerd. Ze besluiten om hun ware gedaante te tonen aan het oude paar. Ondertussen kunnen de goden nu ook wat milder kijken naar de bewoners van de stad. “We gaan ze een lesje leren en de kans geven om dienstbaar te zijn” spraken de goden. Zo gezegd zo gedaan, op een paar seconden tijd stond het stadje onder water. Alles behalve hun kleine woning. Dit huisje was omgetoverd tot een prachtig, verlichte tempel. Voordat de goden weer vertrekken, vragen ze of het koppel nog een wens heeft. Philemon en Baucis. willen graag de tempel bewaken en we hebben één wens “Als ons leven voorbij is, willen we graag samen sterven, zodat we altijd samen zullen zijn.”

De goden vervulden hun wens. Toen hun tijd gekomen was, zag Philemon plotseling, dat Baucis in groene bladeren gehuld werd. En Baucis zag, dat Philemon in groene bladeren gehuld werd. Voordat ze helemaal in een boom veranderden konden ze nog net elkaar een laatste knuffel geven. Vanaf die tijd staan op de heuvel een eik en een linde verstrengeld in een eeuwige omhelzing.

-Anke Colson herwerking van tekst van Ovidius Metamorphoses verhaal Philemon en Baucis

Wat zou jou wens zijn?

-dienstbaar zijn?

-jezelf spiritueel ontwikkelen?

-meer geld verdienen?

-talenten ontdekken?

-een combinatie van deze dingen?

-of naar de kern gaan en je ZIEL volgen?

Mediteer mee met onze Sacred Woods cirkel en maak de weg vrij om te groeien!

In elke meditatie zitten andere bomen essences verwerkt, geniet van de helende vibes en laat hieronder een berichtje achter of een emoticon  

l

1

Tot onze paden elkaar kruisen
Hartegroet

Anke Colson

Ontdek
Bomen Essences Healing
bij Vizualia

Over de auteur:
Anke Colson

Anke is een dromer en een avonturier. Ze laat zich leiden door haar nieuwsgierige aard, praktische ingesteldheid en gevoeligheid. Ze heeft haar ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van rituelen meegenomen in haar energie werk. Zo is haar unieke manier van healen ontstaan. Als Energetisch Therapeut toont ze je een pad om op je eigen manier verbinding te maken met jouw eigen magisch en helend leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *