Blog

Blog

Inspiratie nodig?

Soms heb je maar iets kleins nodig, één woord en dan kan je weer verder! Je hoort het toevallig op de radio, je leest het in een blog bericht op je computer en er gaat figuurlijk een lampje branden. 

Ik houd van boeken, in elke kamer in ons huis zijn er boeken te vinden. Als ik even wat inspiratie nodig heb, dan vraag ik raad aan mijn Boek Kabouter.

Want in elk boek wonen namelijk deze speciale kabouter soort. Wanneer je met een vraag in gedachten een boek opent, zorgen ze ervoor dat er één woord of één zin in het oog springt. 

Nog even een paar belangrijk dingen, voordat je je Boek Kabouter om raad gaat vragen. Zorg er altijd voor dat je rustig en kalm bent als je advies vraagt. Formuleer een duidelijke, vriendelijke open vraag. Kabouters houden ervan om creatieve antwoorden te geven. Ze gaan nooit met “ja” of “nee” antwoorden. Ze zijn allergisch aan het woord moeten, dus vermijd dit zeker in je vraag.

Ik hoor je denken. Wat een gedoe. Wat is dan een goede vraag? Hier wat inspiratie om je op weg te helpen. Wat is de volgende stap? Wat is mijn levensdoel? Hoe kan ik me weer fit voelen? Wat kan me helpen om in balans te komen? Hoe kan ik dit oplossen, wat heb ik nodig? 

En dan nog even iets over de boeken. Boek Kabouters leven vooral in boeken die te maken hebben met de natuur. Ze houden van boeken die over bomen gaan. Dus snuffel even rond in je boekenkast naar een boek over: kruiden, planten, aromatherapie, edelstenen of bomen boek.  Zo dan ben je er klaar voor. Neem je boek, stel jouw vraag en open je voor de inspiratie van de Boek Kabouters.

1

Tot onze paden elkaar kruisen
Hartegroet

Anke Colson

Ontdek
Het Kleine boek der Celtic Reiki Wijsheid
vertaald door Anke Colson

Over de auteur:
Anke Colson

Anke is een dromer en een avonturier. Ze laat zich leiden door haar nieuwsgierige aard, praktische ingesteldheid en gevoeligheid. Ze heeft haar ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van rituelen meegenomen in haar energie werk. Zo is haar unieke manier van healen ontstaan. Als Energetisch Therapeut toont ze je een pad om op je eigen manier verbinding te maken met jouw eigen magisch en helend leven.

2 reacties

 1. klopt als een bus, doe ik ook vaak
  soms krijg je een blanco pagina ,,,
  of een lege lijn waar je oog direct op valt
  leegte … ook een interessant antwoord he

  harteliefs kabouterbomendeurtjesvrouwe

  1
  1. Dag Christine, ik heb gisteren hier nog op gemediteerd. Ik las een super mooie zin: “emptiness is form form is emptiness”. Ja leegte is een heel mooi woord. Je hebt een wijze boek Kabouter thuis! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.