Anke Colson - Mijn Verhaal

Anke Colson - Mijn verhaal

Ik heb me altijd een beetje "anders" gevoeld. Ik was erg sfeergevoelig.

Door te tekenen, verhalen te lezen en te dromen maakte ik mijn wereld een beetje mooier en magischer. De natuur en magische verhalen over: druïden, feeën, ridders en Avalon waren toen al een grote bron van inspiratie voor mij. Eén van mijn lievelingsboeken was: ”Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel”. Toen ik als 10-jarige ontdekte dat de plaatsen uit mijn kinderboeken echt bestaan, wist ik dat magie ook echt moest zijn! Mijn interesse was gewekt.

Als jong meisje bracht ik erg veel tijd door in de bibliotheek en pluisde ik de afdeling esoterie uit. Ik wist al gauw dat “liefde” de sleutel is naar een magisch leven. Als tiener begon ik me te verdiepen in krachtplaatsen, maan rituelen, de Kelten en orakelen. Voor mijn eindwerk ontmoette ik een vrouwelijke Druïde. Het levende voorbeeld dat het ook in deze tijd mogelijk is om een spiritueel pad te kiezen. Maar voor ik dit pad zelf kon gaan … Had ik nog een hele weg te gaan om te leren omgaan met mijn eigen hoog gevoeligheid.
Met mijn diploma Bachelor in Bedrijfs-communicatie ben ik als franchise ondernemer gestart. Als bedrijfsleider heb ik geleerd dat communicatie met verborgen agenda’s niet werkt, wat er gebeurt als je je intuïtie negeert, hoe je jezelf volledig voorbij loopt en verliest als je over je grenzen gaat en dan naar een burn-out toewerkt. In 2004 heb ik besloten om het helemaal anders te gaan doen! Ik ben cursussen gaan volgen in meditatie, aura + chakra leer en massage technieken. Dit voelde als thuiskomen. De wens om een eigen praktijk op te starten groeide langzaam. In 2008 ben ik afgestudeerd als academisch coach en counselor en ben ik beroepsmatig gestart als loopbaancoach. Al gauw merkte ik dat de vragen waar mijn cliënten mee worstelden niet zozeer met hun job te maken hadden maar meer met zingeving en een onverwerkt verleden. Vandaar heb ik me verdiept in creatieve therapie, magisch werk en allerlei vormen van therapie en healing (LinkedIn).

Op mijn ontdekkingstocht kwam ik in 2010 bij "Celtic Reiki" terecht.

Toen was het hek helemaal van de dam … Het helen met bomen essences heeft me zo gebeten dat ik me hierin gespecialiseerd heb (recent heb ik dit boekje vertaald naar het Nederlands!). Gaandeweg werd de roep groter om mijn eigen pad te volgen en zo werd in 2012 praktijk Vizualia opgericht. Ik startte met creatieve workshops en cursussen te geven over de kennis die me doorheen de jaren gezond en stabiel heeft gehouden: verbinding met de bomen, de cyclus van de maan en het Keltische jaarwiel. Alles wat ik geleerd heb als healer en coach gebruik ik in mijn therapie werk. Mijn creativiteit, liefde voor symboliek en oude beschavingen verwerk ik in rituelen op maat voor huwelijk, geboorte en andere belangrijke momenten.

Hier kan je een interview  voor internet tv programma “De Spirituele Wereld” beluisteren en nog wat meer van mijn verhaal ontdekken.

Het gezinsleven is een bron van inspiratie voor mij.

foto praktijk vizualia

Na de geboorte van een klein wondertje “Thorin”, zijn er nieuwe wensen ontstaan. Het verlangen om voor de volgende generatie iets na te laten. Dit project hebben we met een gepassioneerd team in 2021 opgestart “Sacred Woods vzw 

Ik heb al vele wegen bewandeld en gaandeweg geleerd hoe je een eigen pad creëert.

Als ik het kan, dan kan jij het ook. Ik heb door de jaren heen prachtige leraars en leraressen ontmoet die me een stapje verder hebben geholpen. Het is mijn wens om tijdelijk voor jou zo’n wegwijzer te zijn.

Welkom!

Anke Colson