Ogham

Lang geleden was de aarde bedekt met oerbossen en waren de bomen niet gewoon bomen maar: beschermers, wakers, leermeesters en een bron van troost en kracht. Een bos was niet zomaar een bos maar een heilige plek.

In deze tijd werd alle kennis over: de magie, kracht, energie en lessen van de bomen, mondeling doorgegeven. Er werden enkel ankers gemaakt die een soort samenvatting zijn van al de kennis in één symbool. Het Ogham is zo een oude symbolische anker taal, waarin de kennis van de bomen schuilt. 

Het ogham bestaat uit 20 oorspronkelijke ankers en 5 ankers die later zijn toegevoegd. Dus 25 krachtige en magische symbolen.

25 Bomen essences

Achter elk symbool schuilt de kracht, energie en magie van een boom. Deze kracht kan opgeroepen worden door de klank die bij elk symbool hoort, het teken en een link die je maakt met de boom door een diepe meditatieve afstemming (= calibratie).  In de cursus Celtic Reiki leer je de basis van het meevibreren en werken met deze boom essence.  De verdiepende afstemming op de bomen essence leer je in de 3-jarige cursus: dromen tussen bomen.

De bomen die tot de Ogham behoren zijn bomen die in hier in Europa voorkomen. De 25 boom essences waarmee gewerkt wordt zijn: berk, lijsterbes, els, wilg, es, meidoorn, eik, hulst, hazelaar, appelboom, wijnrank, klimop, riet, sleedoorn, vlier,  zilverspar, brem, heide, witte populier, taxus, haagbeuk, kamperfoelie, beuk, kardinaalsmuts en  pijnboom.

Net als kruiden of Bach bloesems, heeft elke boom essence een unieke uitwerking op ons energie systeem. Zo biedt de ene boom ondersteuning en kracht in moeilijke tijden, kan de andere boom de weg openen naar diepe ontspanning en weer een andere essence kan je energieveld meer afstemmen op genieten van het leven. Het is erg boeiend om te leren werken de bomen.

Dromen tussen Bomen

Deze cursus is voor iedereen toegankelijk en bestaat uit 3 reeksen van 1 jaar.  Elke avond (1 keer in de maand) leer je de: volksgebruiken, rituelen, verhalen rondom 1 boom. Je ontdekt de symbolische kracht van de boom op verschillende lagen: fysiek, mentaal-emotioneel, spiritueel. En we sluiten telkens af met een diepe meditatie/calibratie om de essence van de boom te verankeren in je energie veld. Op het einde van de reeks is er telkens een excursie dag het bos waar je kleine rituelen leert bij elke boom die we dat jaar hebben leren

kennen.

1ste jaarreeks: van berk tot hulst: berk, lijsterbes, els, wilg, es, meidoorn, eik, hulst

2de jaarreeks: van hazelaar tot brem: hazelaar, appelboom, wijnrank, klimop, riet, sleedoorn, vlier,  zilverspar, brem

3de jaarreeks: van heide tot pijnboom:  heide, witte populier, taxus, haagbeuk, kamperfoelie, beuk, kardinaalsmuts en  pijnboom.

De kostprijs voor elk jaarreeks bedraagt 320 € (300 €) bij vroege inschrijving. Voor telkens 8 avonden en 1 excursie. (Voor de tweede reeks 9 avonden en 1 excursie)

Data nieuwe reeks:

START  jaarreeks (berk tot hulst) 18 sept, 16 okt, 13 nov, 11 dec, 8 jan, 5 febr, 4 ma, 14 april + excursie 16 mei

Celtic Reiki

Deze cursus is conform het nieuwe systeem van Celtic Reiki volgens de grondlegger Martyn Pentecost.  Je krijgt een uniek paswoord om via je pc deze rijken te bezoeken en de meditaties en callibraties te doen die door hem gemaakt zijn, als ondersteuning om de essences van de bomen te leren kennen en op af te stemmen.

Na afloop krijg je een certificaat door Anke Colson als gecertificeerd Realm Master. Wanneer je ondertussen succesvol het virtuele programma (Realm of Meadows) hebt doorlopen, krijg je ook een certificaat van Foundation Master van Martyn Pentecost.

Je kan over de vernieuwde Celtic Reiki opleiding informatie aanvragen via mail.

( Voor iedereen die de Celtic Reiki cursus de voorgaande jaren heeft gevolgd, kan een bijscholingsavond of ochtend volgen waarin we samen de virtuele rijken gaan verkennen, je krijgt dan ook het paswoord om de Realms ontworpen door Martyn Pentecost te ontdekken) 

*Elke 3 maanden is er een oefenavond. zie agenda