Coaching voor volwassenen en kinderen:

hooggevoeligheid – burn-out – slaapproblemen – omgaan met stress en emoties – trauma verwerking

maak een afspraak

In een begeleiding bij Vizualia wordt je op een praktische manier geholpen met: energie oefeningen, gesprekstechnieken en balancerende healing technieken. Deze technieken en oefeningen komen o.a uit:

 • creatieve coaching
 • oplossingsgerichte coaching
 • werken met kernkwadranten
 • RET techniek
 • NLP werken met metaforen
 • The Work (Byron Katie)
 • verbindende communicatie
 • Braingym
 • Personal power
 • Butterfly Brain visie
 • enz.

 

De begeleiding bestaat uit een intake gesprek= kennismakingsgesprek en 3 tot maximaal 5 sessies. De sessies worden 1 keer per maand of om de 3 weken ingeplant.  Bij de begeleiding wordt gewerkt aan inzichten rond de huidige situatie en het creëren van nieuwe denkpatronen en manieren om om te gaan met: stress, spanning, gevoelens, hooggevoeligheid enz.   Verder wordt er thuiswerk en oefeningen meegegeven na elke sessie. Zo kan je zelf actief aan de slag. De coaching sessie kan ook bestaan uit een healing rond een bepaald thema om een trauma of spanning op een diep niveau aan te pakken. Wil je hier wat meer over weten, bezoek dan de pagina over healing.

Mijn specialisatie is begeleiding rond hooggevoeligheidgrenzen aangeven, prikkels leren onderscheiden van elkaar (wat is van mij, wat is van de ander), leren aarden enz. Hieronder vind je nog wat extra informatie over hooggevoeligheid. De tarieven vind je hier.

maak een afspraak

 •   T: 0032 (0) 486 84 70 62
 • Anke Colson
 • aangesloten bij

 

Hooggevoeligheid

Het onderzoek naar wat hooggevoeligheid is, staat nog in de kinderschoenen. Hoe weet je nu of je hooggevoelig bent? Als je onderstaande zaken leest en jezelf hierin herkent, dan is de kans groot dat je “gevoelig” bent.

 Ben je hooggevoelig?

* Je voelt je vlug moe en leeg na; een feestje, vergadering, dag op het werk, middag uit met vriendinnen. Als je gevoelig bent dan neem je niet enkel de gespreksonderwerpen op maar wordt je ook moe van alles wat niet met woorden is benoemd. Zoals hoe de andere persoon zich echt vanbinnen voelt, hoeveel woede, verdriet, negatieve gedachten er zijn rond een onderwerp, ruimte, persoon. En dit is heel wat voor je lichaam en hersenen om te verwerken vandaar de vermoeidheid.

*Je staat altijd klaar om te helpen en ondersteunen Met hart en ziel sta je klaar om mensen in je omgeving te helpen en te ondersteunen. De behoefte aan harmonie en dat iedereen zich goed voelt is heel sterk als je ‘gevoelig’ bent. Het gevaar is dat je het moeilijk vind om nee te zeggen en over je grenzen gaat om klaar te staan voor anderen.

*Je hebt een diep en rijk innerlijk leven; dromen, fantaseren, beeldend denken. Je eigen emoties zijn erg sterk. Als je je goed voelt straal je helemaal en kan je de wereld aan. Als je je verdrietig voelt of onbegrepen voelt dan zit je in een diepe duisternis waar je bijna niet uitkomt.

Hooggevoeligheid heeft ook heel veel mooie kanten zoals: makkelijker een goede intuïtie kunnen ontwikkelen, goed aanvoelen wat er scheelt, harmonie kunnen herstellen in een omgeving, makkelijker spirituele gaven kunnen ontwikkelen, veel mensen kunnen bereiken met creatief werk, goed kunnen oppikken van veel informatie enz. Maar vaak herkennen we de mindere kantjes iets sneller.

Wil je graag wat meer kracht putten uit je hooggevoeligheid in plaats van dat je je erdoor gehinderd voelt. Neem dan zeker contact op.