AGENDA : herfst 2017

Klik op de ” + open alles” rechtsonder  om de korte inhoud te lezen van het hele programma.

Inschrijven voor een activiteit kan  via de mail link die je vind door op het “lees verder” pijltje te klikken.

mei
28
ma
magisch feestcomité @ Vizualia
mei 28 @ 20:00 – 22:00

Elke maand komen 1 keer op maandagavond  samen met onze vaste cirkel om de volle maan te vieren.

volzet

sept 2018 kan je hier instromen na een intake gesprek

jun
2
za
excursie dromen tussen bomen
jun 2 @ 10:00 – 16:00

Deze cursus bestaat uit 3 reeksen van 1 jaar. Dit jaar ontdekken van in reeks 2 : de geheimen van de Hazelaar, Appelboom, Wijnrank, Klimop, Riet, Sleedoorn, Vlier en Zilverspar. Elke avond leer je de volksgebruiken, rituelen, verhalen rondom 1 boom en een diepe meditatie om af te stemmen op de energie van de boom.

Volzet

Nieuwe cursus dromen tussen de bomen (3 jaar) start sept-okt 2019

jul
27
vr
tree of life: krachtstok @ Vizualia
jul 27 @ 10:00 – 16:00

Als je iets in je omgeving hebt dat je herinnert aan een innerlijk werkthema dan is het makkelijker om hier wat tijd voor vrij te maken. Een krachtstok is een magisch voorwerp dat je maakt om een bepaald iets kracht te geven. Je kan de stok dan vastnemen tijdens een mediatie of op een moeilijk moment in je leven of om je te herinneren om een bepaalde actie te doen. We starten de dag met uitleg over de tree of life en reizen dan naar onze innerlijke levensboom. Daarna schilderen we intuïtief onze levensboom met aquarel verf op papier en zoeken we naar thema’s die we kunnen gebruiken voor het maken van de krachtstok. Je gaat naar huis met je krachtvoorwerp dat opgeladen is met persoonlijke symboliek.

aug
17
vr
Ocean Drum maken @ Vizualia
aug 17 @ 10:00 – 16:30

Een oceandrum  wordt niet bespeeld door op te slaan, maar door het instrument ritmisch heen en weer te bewegen. Net zoals de golven , de in -en uitademing van de zee. De klanken van een oceandrum raken de plekken  in je ziel, waar verlangens en herinneringen verborgen liggen. Het is enorm helend en rustgevend om dit instrument te gebruiken als vorm van meditatie.

De ocean drum wordt gemaakt van een ronde, dichtgeweven mand en een afgesloten doek die beschilderd wordt. Van binnen is de mand gevuld met een samenstelling van gedroogde pitten, bonen, mais, rijst, zaden, kruiden of ander materiaal.  In deze workshop maak je je eigen ocean drum.  Met bijzondere aandacht voor het samenstellen van de unieke klank van je ocean drum en het intuïtief schilderen van je ervan.