Ogham

Lang geleden was de aarde bedekt met oerbossen en waren de bomen niet gewoon bomen maar: beschermers, wakers, leermeesters en een bron van troost en kracht. Een bos was niet zomaar een bos maar een heilige plek.

In deze tijd werd alle kennis over: de magie, kracht, energie en lessen van de bomen, mondeling doorgegeven. Er werden enkel ankers gemaakt die een soort samenvatting zijn van al de kennis in één symbool. Het Ogham is zo een oude symbolische anker taal, waarin de kennis van de bomen schuilt. 

Het ogham bestaat uit 20 oorspronkelijke ankers en 5 ankers die later zijn toegevoegd. Dus 25 krachtige en magische symbolen.

 

25 Bomen essences

Achter elk symbool schuilt de kracht, energie en magie van een boom. Deze kracht kan opgeroepen worden door de klank die bij elk symbool hoort, het teken en een link die je maakt met de boom door een diepe meditatieve afstemming (= calibratie).  In de cursus celtic reiki leer je de basis van het afstemmen en werken met deze boom essences. De boom essences zijn verdeelt in 3 groepen om het aanleren makkelijker te maken. De cursus bestaat uit 3 dagen inclusief excursie en maken van een eigen ogham symbolen set. De verdiepende afstemming op de bomen essences leer je in de 3-jarige cursus: dromen met bomen.

De bomen die tot de Ogham behoren zijn bomen die in hier in Europa voorkomen. De 25 boom essences waarmee gewerkt wordt zijn: berk, lijsterbes, els, wilg, es, meidoorn, eik, hulst, hazelaar, appelboom, wijnrank, klimop, riet, sleedoorn, vlier,  zilverspar, brem, heide, witte populier, taxus, haagbeuk, kamperfoelie, beuk, kardinaalsmuts en  pijnboom.

Net als kruiden of bach bloesems, heeft elke boom essence een unieke uitwerking op ons energie systeem. Zo biedt de ene boom ondersteuning en kracht in moeilijke tijden, kan de andere boom de weg openen naar diepe ontspanning en weer een andere essence kan je energieveld meer afstemmen op genieten van het leven. Het is erg boeiend om te leren werken de bomen.

Celtic Reiki

dag 1 boom essences voor healing

 • Je maakt kennis met bomen energie en het werken met de bijhorende symbolen en klanken
 • Je leert contact maken met het veld van de aarde
 • Je leert je te verbinden met deze energie en je leert een healing geven aan jezelf
 • Je kan de geleerde techniek heel goed integreren in andere healing methoden
 • Je leert tijdens de excursie in het bos de verschillende boom essences voelen
 • Op het einde van de dag is er een afstemming/calibratie op de eerste 6 symbolen

*Elke maand is er een oefenavond waarin je de technieken om te helen kan oefenen op andere cursisten. zie agenda

*heb je geen kennis van het menselijk energie systeem: chakra’s aura en meridianen, dan is het aan te raden om eerst de avondreeks (5 avonden :wat is energie?) te volgen! klik hier voor informatie

dag 2 boom essences voor manifestatie

 • Je leert hoe de bomen energie je helpt om doelen te bereiken/ om iets neer te zetten
 • Je leert contact maken met de lagen van je aura en deze energetisch te versterken
 • Je leert edelstenen opladen met  de bomen energie.
 • Je leert om een energieveld (grid) neer te zetten met een bepaald doel
 • Je leert tijdens de excursie in het bos het energie veld van de boom voelen
 • Op het einde van de dag is er een afstemming/ calibratie op de volgende 6 symbolen

dag 3 boom essences voor meesterschap

 • Je leert de taal van de bomen/ het Ogham 
 • Je leert verschillende manieren om  te werken met alle Ogham symbolen
 • Je leert behandelingen en manifestaties te versterken en meer kracht bij te zetten
 • Iedereen maakt zijn eigen Ogham symbolen set om daarna in de praktijk te kunnen gebruiken
 • inwijding van het ogham set in de natuur en daarna calibratie op de volgende 13 symbolen

De kostprijs per cursusdag bedraagt telkens 100 €. De cursusdagen Celtic Reiki gaan elk jaar door tussen mei en okt. In de nieuwsbrief en in de agenda hier op de site, zie je de data verschijnen voor 2018. 

Via mail kan je ook alvast uitgebreide pdf met informatie aanvragen

 

Dromen tussen Bomen

Deze cursus bestaat uit 3 reeksen van 1 jaar.  Elke avond (1 keer in de maand) leer je de: volksgebruiken, rituelen, verhalen rondom 1 boom. Je ontdekt de symbolische kracht van de boom op verschillende lagen: fysiek, mentaal-emotioneel, spiritueel. En we sluiten telkens af met een diepe meditatie/calibratie om de essence van de boom te verankeren in je energie veld. Op het einde van de reeks is er telkens een excursie dag het bos waar je kleine rituelen leert bij elke boom die we dat jaar hebben leren kennen.

1ste jaarreeks: van berk tot hulst: berk, lijsterbes, els, wilg, es, meidoorn, eik, hulst

2de jaarreeks: van hazelaar tot zilverspar: hazelaar, appelboom, wijnrank, klimop, riet, sleedoorn, vlier,  zilverspar 

3de jaarreeks: van brem tot pijnboom: brem, heide, witte populier, taxus, haagbeuk, kamperfoelie, beuk, kardinaalsmuts en  pijnboom.

De kostprijs voor elk jaarreeks bedraagt 320 € (300 €) bij vroege inschrijving. Voor telkens 8 avonden en 1 excursie. (Voor de laatste reeks 9 avonden en 1 excursie) Sept 2019 start er een nieuwe 3- jarige reeks!